Det finns mycket jaktkläder på marknaden. Jakttidningen är full av jackor för femhundringen eller jacka+byxa för tusenlappen. De är nog hyfsat vind- och vattentäta som det sägs, men saknar ofta andra egenskaper, främst: andas de? Men när samma säljare presenterar de ”svenska” kläderna för den ”optimala jaktupplevelsen” i annonsen (med membran som andas!) så blir prislappen istället kanske fem tusenlappar för jackan och fyra tusenlappar för byxan. Deerhunter har bara kläder med riktigt bra membran (klicka på: http://www.deerhunter.dk/en/info/membranes så ser du de olika membranen) som både låter kroppen andas och håller den torr, men nästan alltid till betydligt lägre ordinariepriser än konkurrenterna inom det s.k. kvalitetssegmentet. Men Lidingö Jakt ger dig dessutom våra generösa rabatter och då blir våra priser mycket svåra att slå. Du får 25% på alla kläder utom på årets nyheter där du får 10% efter överenskommelse med Deerhunter. På utgående modeller ger vi 40-50% rabatt. Och klädernas utförande är enligt vår mening oslagbart. Vår affärsidé är helt enkelt att sälja högsta kvalitet till lägsta pris, inte bara på nätet utan också över disk.

Det danska familjeföretaget F. Engel som äger Deerhunter tillverkar sedan 1927 också arbetskläder och har hunnit bli en av Europas största företag inom denna bransch. Självklart har företaget haft stor nytta av sina erfarenheter från den tillverkningen och marknaden när man tar fram sina jaktkläder. F. Engel har sedan många år sytt ca 95% av sina kläder i Litauen i egen fabrik med nu ca 570 sömmerskor och med dansk kvalitetskontroll på plats hela tiden. Det vi såg i Deerhunters monter på IWA-mässan i Nȕrnberg (världens näst största årliga jaktmässa) var helt enkelt perfekt kvalitet och en mycket väl genomtänkt utformning av plaggen. Deerhunter säljer nu sina jaktkläder i 30 länder och har därför under åren förstås skaffat sig en enorm erfarenhet av jaktens krav över hela världen. Till saken hör också att ägarfamiljen – nu fjärde generationen – är entusiastiska jägare som hela tiden provar de nya produkterna.

Under åren har också kläderna fått högsta betyg i Tyska yrkesjägareförbundets tester. Ett annat bevis på klädernas kvalitet och funktionella utformning är att företaget 2009 utsågs till leverantör till den Danska Drottningen och det Kungliga Hushållet. Det är betydligt svårare än att bli Svensk Hovleverantör!

Deerhunter har ett mycket stort sortiment som hela tiden utvecklas. Det finns enligt vår mening ingen tillverkare representerad på svenska marknaden med ett så stort sortiment och med en så stark produktutveckling. Vi har valt att ta upp på hemsidan ca 80% av det som finns i årets Deerhunterkatalog (750 gram tung!). Den innehåller ca 180 artiklar. Du kan bläddra i den om du klickar på http://www.deerhunter.dk/en/catalogue . Allt som vi inte har på vår hemsida tar vi hem på 2-3 vardagar till dig.

De flesta plaggen kan levereras både i olika gröna nyanser och i flera av de mest eftersökta kamouflagen såsom t.ex. Realtree®. Vi visar inte alltid alla färgvarianter på hemsidan. Fråga oss därför om du önskar annan färgställning än de vi har på hemsidan eller i vår butik på Lidingö. Om du klickar här: http://www.deerhunter.dk/en/info/camouflage-patterns kan du se alla tillgängliga camouflage. Varje typ av jacka och byxa finns i ett urval av alla dessa typer av camouflage – framgår av beskrivningarna av de olika artiklarna.

Vi har delat in sortimentet av jackor och byxor i grupper för skilda årstider – sommar och tidig höst, senhöst, senhöst och vinter så att det ska vara lättare att hitta det du söker efter. En sådan gruppering blir förstås inte exakt eftersom du med rätt förstärkningskläder exempelvis kan använda en vårjacka mitt i vintern, men vi tror att detta är bästa sättet att presentera ett stort sortiment. Varje jacka och byxa är dessutom märkt med det temperaturområde som den passar bäst för. Det finns en sammanställning av plaggens egenskaper om du klickar här .

8475-95_Trail-a

hunter